30.05.2024

U Institutu za bolesti djece svečano pušten u rad automatizovani digitalni RTG aparat

Izvor:

budva-nightlife budva-camps budva-yacht budva-beach-bar montenegro

U Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) svečano je pušten u upotrebu automatizovani digitalni RTG aparat sa pratećom opremom. Finansijska sredstva u iznosu preko 90.000 eura obezbijedila kompanija Vezuv-Volcano.

Svečanom puštanju u rad aparata prisustvovali su direktor KCCG dr mr sc. Aleksandar Radović i generalna direktorica Vezuv grupe Danijela Jović sa saradnicima.

Direktorica korporativnih komunikacija Vezuv grupe Lena Bošković je naglasila da je ovo još jedna potvrda opredijeljenosti kompanije da podržavaju zajednicu u kojoj posluju.

“Donacija i puštanje u rad automatizovanog digitalnog RTG aparata sa pratećom opremom Institutu za bolesti djece KCCG, simbol je nesebične brige o zdravlju svih nas, posebno najmlađih”, naglasila je Bošković.

“Kroz ovu donaciju, kao i donacije koje planiramo da realizujemo u narednim mjesecima, želimo podržati napore bolnica i domova zdravlja u pružanju vrhunske medicinske usluge, nabavci neophodne opreme i unaprjeđenju kvaliteta života pacijenata, posebno djece kao najosjetljivije kategorije pacijenata. Vjerujemo da je ulaganje u zdravlje naše zajednice ključno za izgradnju bolje budućnosti za sve nas”, zaključila je Bošković. 

Zahvaljujući se na vrijednoj donaciji direktror IBD-a dr Velibor Majić je kazao da je ovo jedna od najvećih pojedinačnih donacija uopšte u istoriji ove organizacione jednice KCCG-a uz podsjećanje da ovo nije njihova prva donacija bolnici koja brine o zdravlju najmlađe populacije.

 “Želio bih da napomenem da ovo nije prva donacija ove kompanije i sve govori u u prilog tome da su oni društveno odgovorna kompanija koja misli na budućnost Crne Gore. Djeca su budućnost svake zemlje i najvažniji resurs koji svaka zemlja ima. Smatram da je ovo pun pogodak, uložiti novac na ovako nešto, i nadam se da ćemo ga što manje koristiti, a kad ga koristimo da bude na dobrobit svih nas”, naglasio je dr Majić.

Načelnica Centra za radiološku dijagnostiku IBD-a dr Zorka Ilić istakla je značaj radiološke dijagnostike u liječenju pacijenata.

Rentgen dijagnostika, iako najstarija radiološka procedura, i dalje je nezaobilazna metoda u dijagnostici i liječenju većine kliničkih stanja i oboljenja.To je najčešća inicijalna radiološka procedura i u pedijatrijskoj populaciji, a nerijetko i krajnja, koja  olakšava i omogućava postavljanje precizne dijagnoze  posebno kod oboljenja respiratornog trakta, oboljenja i traume koštano - zglobnog sistema  i kod nekih akutnih stanja u radiologiji”, naglasila je dr Ilić.

“U Institutu za bolesti djece KCCG uradi se godišnje izmedju 13 i 14.000 ekspozicija na Rentgen aparatu uključujući ambulantne i bolničke pacijente. Novi rentgen aparat je najnovije generacije, prilagođen dječiioj populaciji i, što je najvažnije i ujedno i najveći benefit, što omogućava bolji dijagnostički kvalitet rentgenološke slike uz redukciju doze zračenja na neophodni minimum kao i mogućnost arhiviranja i čuvanja slike”, pojasnila je dr Ilić zahvaljući se donatoru u ime Centra za radiološku dijagnostiku na vrijednom poklonu.

Direktor KCCG dr Radović ovim povodom uručio je zahvalnicu direktorici Vezuv grupe Danijeli Jović.

Doniranjem automatizovanog digitalnog rentgen aparata KCCG-u za potrebe Instituta za bolesti djece, kompanija Vezuv-Volcano podsjeća da je započela niz društveno odgovornih aktivnosti, pod nazivom “25 godina na svom mjestu”, budući da u ovoj godini slavi svoj jubilej – 25 godina poslovanja.

Video: Link

budva-tourist-organization budva-hostels budva-caffes beach budva-events
budva-beach-bar budva-weather budva-marina montenegro budva-hotels
budva-weather budva-yacht budva budva-hotels adriatic-sea
budva-yacht budva-apartments budva-old-town adriatic-sea budva-food

Podijeli